“Wij leveren geen standaard producten zoals de grote verzekeringsmaatschappijen waar we tegen opboksen.”

Interview met Leo Remijn – Directeur bij de Zeeuwse

Hoewel Leo oorspronkelijk uit het onderwijs komt, kent hij de verzekeringswereld inmiddels op zijn duimpje. “Ik heb hiervoor 25 jaar bij een andere verzekeraar gewerkt. En toen ik eindelijk in de directie zat ging ik weg.” Een keuze waar hij geen spijt van heeft. Inmiddels werkt hij alweer 13 jaar bij De Zeeuwse als directeur en met gepaste trots.

De Zeeuwse is een verzekeraar voor zowel mkb- als agrarische bedrijven. Daarnaast helpen ze ook particulieren met onafhankelijk advies. Samen met onafhankelijke adviseurs proberen ze de beste verzekeringsoplossingen te vinden voor verschillende vraagstukken. Het motto luidt dan ook: de oplossing is altijd dichtbij. “We zijn altijd op zoek naar ons onderscheidend vermogen”, aldus Leo. En dat hebben ze gevonden: maatwerk en persoonlijk contact. Niet alleen achter je bureau zitten, maar de klant opzoeken en leren kennen. 

Door zijn jarenlange ervaring in de verzekeringswereld heeft hij de branche flink zien veranderen. Waar grote verzekeringsmaatschappijen steeds meer gaan standaardiseren en digitaliseren, blijft De Zeeuwse doen waar ze goed in zijn. “Nu is het niet zo dat wij nog steeds met rookpluimen communiceren in Zeeland”, grapt Leo. “Als een kameleon moeten we ons aanpassen aan de veranderende wereld. Daarom hebben we een buitengewoon moderne IT-omgeving zodat je prettig op kantoor of op afstand kan werken, waarbij we die persoonlijke benadering nooit uit het oog verliezen.” Daarnaast staat bereikbaarheid heel hoog in het vaandel bij De Zeeuwse. “Dat zegt natuurlijk iedereen”, zegt Leo lachend. “Maar dat maken we ook waar! Wij nemen de telefoon de hele dag door, vijf dagen per week, binnen 15 seconden op. Dat vinden we ontzettend belangrijk.”

“Als een kameleon moeten we ons aanpassen aan de veranderende wereld. Daarom hebben we een buitengewoon moderne IT-omgeving zodat je prettig op kantoor of op afstand kan werken, waarbij we die persoonlijke benadering nooit uit het oog verliezen.”

Uitdagingen zijn er ook genoeg en daarom is het bedrijf op zoek naar een marketingstrateeg die het productassortiment naar een hoger niveau gaat tillen. Je werkt in deze functie projectmatig en geeft leiding aan het team Productmanagement en Marketing & Communicatie. Ook maak je onderdeel uit van het MT, waardoor je meebeslist op wat de strategische koers wordt. “We passen met z’n vijven goed op de stuurhut”, zegt Leo. “Welke kant varen we nou op? Wat is onze stip op de horizon en hoe komen we daar? We doen het net even anders dan die grote jongens.

In de afgelopen jaren is De Zeeuwse enorm gegroeid, maar gaandeweg hebben ze de originele sfeer van het familiebedrijf kunnen behouden. “Als je een project oplevert, drink je daarna een biertje met elkaar”, zegt Leo. Dat kenmerkt de informele organisatie, want successen moeten gevierd worden.

Leo straalt van oor tot oor als hij over het team praat: “We hebben nu een prachtige mix van jong en oud door elkaar heen. Die jongeren brengen heel veel nieuwe kennis binnen, maar die kunnen vaak ook weer wat leren van de oudere generatie.” Die kennis delen staat, evenals goede trainingen en opleidingen centraal. “Medewerkerstevredenheid is net zo belangrijk als klanttevredenheid. Dat is toch het kapitaal van ons bedrijf!”

Eén keer, jaren geleden, heeft hij getwijfeld om Zeeland te verlaten. Een grote verzekeringsmaatschappij deed hem een goed aanbod. Met een goede fles wijn heeft zijn vrouw hem omgepraat om te blijven, waar hij tot op de dag van vandaag blij mee is. “Ik hou van Zeeland en De Zeeuwse is voor mij een belangrijk bedrijf”, zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. “Ik fiets nog iedere dag met plezier naar m’n werk.”

Zoek jij een fijne werksfeer waarin persoonlijk contact en maatwerk centraal staat? 

Ja, ik hoor graag meer!